Heading

GO! MS Wemmel is een middenschool waar de leerling centraal staat. Wij gaan volop voor onze visie: samen bouwen we aan een veilige, sterke, innovatieve, diverse en reflecterende leeromgeving waar iedereen fouten mag maken en tegelijkertijd ook VIP is.

Nieuw in schooljaar 2019-2020

K-Blok

Vanaf volgend schooljaar biedt Campus Wemmel een volledig nieuw project aan in de eerste graad! Omdat we ten volle gebruik maken van de kansen en de uitdagingen die de hervorming van het secundair onderwijs biedt, gooien we het over een heel andere boeg.

Leerlingen leren zichzelf als lerende nog beter kennen door zichzelf in te schalen voor de aangeboden leerinhouden: Heb ik nog veel instructie nodig? Kan ik deze leerstof verwerven met beperkte begeleiding? Misschien kan ik het wel helemaal zelf?

De leerkracht neemt de rol van leercoach op zich. Klassikale instructiemomenten worden eerder kort gehouden, maar nadien worden specifieke instructie en begeleiding op maat van de lerende voorzien. De leerinhouden worden niet meer in kunstmatige hokjes of vakken geplaatst, maar ze worden waar mogelijk in een opdracht met elkaar in verband gebracht.

Een leven lang leren zal voor deze jongeren op termijn geen enkel probleem meer zijn! Ze leren immers de skills om op hun eigen tempo en binnen de veelheid aan informatie en prikkels die eigen zijn aan de huidige context, zichzelf te ontwikkelen en te vormen. Uiteraard gebeurt dit op school nog steeds onder de professionele begeleiding van experts. De week begint en eindigt dan ook met een moment waar de leerdoelen besproken worden, maar waar ook tijd en ruimte is om te luisteren naar elkaars ideeën, moeilijkheden en successen.

Deze aanpak staat garant voor leerlingen die leren met veel meer ‘goesting’, die goed in hun vel zitten en hun plaats vinden in de groep.

Gelooft u net als wij in deze pedagogische visie?
Aarzel dan niet, want het aantal plaatsen is beperkt!

We maken ook graag tijd voor een informatief gesprek of een inschrijving na afspraak.

Wie is wie?

team

Kalender
19 december 2019
16:00 tot 21:00
Foto's
Fotocollage
Contact GO! MS

02/456.01.09

info@campuswemmel.be

Smartschool

Platform Smartschool Campus Wemmel

Chatten met CLB

Chatten met het CLB